Renée Gruijters

SPOT ON: Renée Gruijters – Van afstuderen naar Business Innovator

Na een mooie bijbaan en afstudeerstage is Renée Gruijters gestart als Business Innovator bij Brand Compliance. Wij vroegen haar om haar ervaring van afgelopen jaar te delen. Wat is haar ervaring met Brand Compliance, hoe zag haar afstudeeropdracht eruit, waar is zij momenteel verantwoordelijk voor en hoe ziet zij haar toekomst bij Brand Compliance?

In 2017 kwam ik via Facebook bij Brand Compliance terecht als Management Assistent. Ik was erg blij met een mooie bijbaan met ruime verantwoordelijkheden en flexibele werktijden. Daarnaast studeerde ik Advanced Business Creation aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

“Maar wat doet de organisatie waarbij je aan de slag gaat?” Dat was een vraag die regelmatig gesteld werd. Eigenlijk had ik geen flauw idee. Iets met keurmerken en toetsen of de kwaliteit in orde is, zei ik dan. Gelukkig werd het mijn eerste werkdag allemaal haarfijn uitgelegd, want bij Brand Compliance begrepen ze ook dat het niet een alledaagse branche is voor studenten. Ik dacht dat deze branche een beetje stoffig was, maar het tegendeel werd bewezen. Ik kwam in een jong en ambitieus team terecht, die ook anders naar de markt keek dan andere organisaties.

Afstudeeropdracht
Vanaf februari 2018 zou ik moeten gaan afstuderen. Advanced Business Creation (inmiddels Business Innovation) is een opleiding die zich richt op het tot stand komen van innovaties. Ik merkte dat er bij Brand Compliance genoeg mogelijkheden lagen, omdat de organisatie zich op verschillende vlakken wil onderscheiden van zijn concurrenten. Ook was er een goede klik vanuit beide kanten en besloten we dat mijn bijbaan uitgebreid zou worden met een afstudeerstage.

Mijn afstudeeropdracht werd als volgt:

“Creëer een vernieuwd certificeringstraject voor de HKZ-norm voor Zorg en Welzijn waarbij bottlenecks binnen het huidige proces zijn verbeterd of opgelost”.

In de vijf maanden die ik voor de opdracht had heb ik veel contact gehad met zorginstellingen. Hoe ervaren deze partijen een certificeringstraject en wat zijn hierin bottlenecks? De belangrijkste punten die naar voren kwamen waren dat het een tijdrovend en kostbaar traject is, waarbij ze merken dat niet alle auditoren zich goed kunnen inleven in een organisatie. Echter, wanneer een norm geïmplementeerd is, merken zorginstellingen dat het echt een goed hulpmiddel is om processen binnen de eigen organisatie te verbeteren en de kwaliteit te waarborgen. Het is ook een stok achter de deur om regelmatig kritisch de eigen organisatie onder de loep te nemen, waardoor er continu verbeterd kan worden.

Co-auditing concept
Met deze inzichten is gebrainstormd en is het co-auditing concept tot stand gekomen: Wanneer twee dezelfde soort zorginstellingen (hetzelfde vakgebied of disciplines) voor de HKZ-norm voor Zorg en Welzijn gecertificeerd willen worden, kunnen deze aan elkaar gekoppeld worden. Van iedere zorginstelling wordt één persoon naar voren geschoven, met kennis en ervaring binnen de zorgbranche en minimale auditcompetenties. Deze persoon is materiedeskundig te noemen. Wanneer de audit bij zorginstelling A plaatsvindt, gaat de persoon van zorginstelling B mee als materiedeskundige naar de audit bij zorginstelling A en andersom. Op deze manier kan een kostenreductie plaatsvinden, doordat er korting kan worden gegeven op de kosten van de audit. Daarnaast is er altijd iemand bij de zorginstelling aanwezig die zich kan inleven in de organisatie, omdat zij binnen hetzelfde vakgebied werken. Ook nemen de organisaties als het ware ‘een kijkje in de keuken’ waardoor zij ook ontzettend veel van elkaar kunnen leren.

Business Innovator
De oplossing is voor zowel Brand Compliance als voor zorginstellingen erg waardevol. Ook heeft het geleid tot een erg mooi cijfer voor mijn afstudeeropdracht. Het werd namelijk met een 9 beoordeeld. Een cijfer waar ik erg trots op ben! Bij Brand Compliance zit ik erg goed op mijn plek. Het team is vrij jong en je wordt overal bij betrokken. Je ziet snel de uitwerking van je ideeën in de praktijk en je mening wordt gewaardeerd. Daarom heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn carrière voor te zetten binnen Brand Compliance als Business Innovator. Hierdoor krijg ik ook de mogelijkheid om het co-auditing concept ook echt in de praktijk toe te gaan passen en te implementeren binnen de organisatie.

De toekomst
Brand Compliance heeft als doel verder te groeien als organisatie en zich op een onderscheidende manier te positioneren. Mijn doel is om de organisatie hierbij te helpen door processen te verbeteren en/of nieuwe producten aan het portfolio toe te voegen. Daarom wil ik mijn kennis rondom innovatietrajecten zoveel mogelijk uitbreiden door veel praktijkervaring op te doen, wat in de toekomst uitgebreid kan worden met een studie in richting van innovatiemanagement.

Het co-auditing concept uitgelegd in een notendop? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Werken bij Brand Compliance?

Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe uitdaging? Heb jij de skills en motivatie om bij Brand Compliance aan de slag te gaan? Bekijk dan onze vacatures om te zien of er een baan is die bij jou past.