U wilt een eigen zorginstelling beginnen of bent u onlangs een zorginstelling gestart? Hoe voldoet u aan de kwaliteitseisen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd? En hoe zorgt u ervoor dat stakeholders zoals de gemeente, zorgverzekeraars of zorgkantoren met u een contract af willen sluiten als zorgaanbieder?

Handen

Kwaliteit van zorg

Zorginstellingen moeten zorg leveren die voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen, welke vervolgens getoetst wordt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Deze Inspectie vraagt onder andere van u dat u beschikt over een managementsysteem binnen uw startende zorginstelling. Een managementsysteem is een set met regels waarmee een organisatie zijn kwaliteit op orde kan krijgen en houden. Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren vragen vaak om een extern getoetst kwaliteitslabel of kwaliteitsmanagementsysteem voordat zij een contract met uw instelling aangaan. Dit kan middels een HKZ of ISO 9001 certificering. Is dit voor u ook van toepassing?

Een eigen zorginstelling beginnen met een HKZ certificering

Om aan de eisen van uw stakeholders te voldoen kunt u kiezen voor een certificering. Een vaak gebruikte certificering is HKZ of ISO 9001. De HKZ-norm Zorg & Welzijn bevat de eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem, maar in tegenstelling tot andere normen stelt deze norm uw cliënt centraal, dat is precies waar het u als ondernemer in de zorg om gaat! Met een HKZ Zorg & Welzijn certificering toont u aan dat u de kwaliteit op de juiste manier borgt, de klant principieel centraal stelt en dat er voortdurend gewerkt wordt aan verbetering van uw zorg- en dienstverlening. Door uw organisatie te laten certificeren tegen deze norm toont u aan dat u voldoet aan de kwaliteitscriteria. Zo kunnen cliënten en stakeholders met een gerust hart bij u terecht.

Kennis maken met de HKZ-norm Zorg & Welzijn?

Iedere maand organiseren wij een gratis kennissessie over de HKZ-norm Zorg en Welzijn. Tijdens deze praktische sessie krijgt u inzicht in de norm en weet u wat certificering voor de norm voor uw organisatie kan betekenen. Daarnaast ontvangt u praktische tips en tricks voor de implementatie van de norm.

INSCHRIJVEN KENNISSESSIE

Direct aan de slag met het implementeren van de HKZ norm?

Wij geven implementatietrainingen voor de HKZ-norm Zorg & Welzijn. Na het volgen van de training bent u zelf in staat om voor uw startende zorginstelling een kwaliteitsmanagementsysteem in te richten  dat aansluit bij de eisen van de norm. Daarmee bent u goed op weg om aan alle eisen van uw stakeholders te voldoen!

INSCHRIJVEN TRAINING