De HKZ certificering voor Kleine Organisaties is specifiek ontwikkeld voor kleine organisaties. Omdat het voor deze organisaties vaak lastig is om aan uitgebreide HKZ normen of de ISO 9001 norm te voldoen. De norm houdt dus rekening met de situatie van de organisatie.

Hieronder geven we u graag uitleg over de norm en certificering. Wilt u direct een afspraak voor een kennismaking plannen? Neem dan contact op via +31 (0)73 – 220 2000 of plan een online kennismaking.

Voorwaarden HKZ Kleine Organisaties

Om in aanmerking te komen voor het HKZ Kleine Organisaties certificaat moet uw organisatie voldoen aan deze voorwaarden:

  • Maximaal 10 fte, hierin wordt het management meegeteld, maar ook tijdelijke personen, zzp’ers en vrijwilligers.
  • Organisatie bestaat uit één vestiging en één management.
  • De organisatie is ingeschreven bij het kvk.
  • De organisatie levert zorg vanuit één discipline of één probleemoriëntatie.
  • Voor organisaties die willen voldoen aan de HKZ eisen, maar niet de tijd en mensen hebben voor een uitgebreide certificering.

Wat heeft u aan een HKZ certificaat?

  • U voldoet aan de eisen van stakeholder(s), zoals de gemeente of zorgverzekeraar.
  • Het is een veel gestelde eis bij aanbestedingen en u onderscheidt zich van andere organisaties.
  • U optimaliseert processen waardoor u efficiënter kunt werken en kosten kunt besparen.

Waar beginnen we?

Stap 1: Koop de norm HKZ Kleine Organisaties (via NEN). Lees deze goed door en bepaal of u deze zelf kunt implementeren of hierbij hulp nodig heeft. Uniek aan deze norm is dat er al informatie over implementatie is opgenomen.

Stap 2: Implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem en vastleggen van gemaakte afspraken en procedures in het managementsysteem. Hiervoor kunt u hulp inschakelen van een adviesbureau of contact met ons opnemen voor een training.

Stap 3: Controleer alle aanpassingen aan de hand van een interne audit.

Klaar voor certificering?

Wij voeren graag voor u de audits uit die nodig zijn om het HKZ Kleine Organisaties certificaat te behalen. Maak een afspraak met onze expert om uw vragen over certificatie en de auditcyclus te beantwoorden. De expert kan daarna ook een certificeringsvoorstel voor u maken.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat houdt een intentieverklaring in?

In een intentieverklaring wordt een intentie uitgesproken wanneer een organisatie gecertificeerd wilt worden voor een bepaalde norm. Deze verklaring laat zien dat de organisatie al serieus bezig is met het certificeringstraject en dus in de toekomst verwacht gecertificeerd te zijn voor een bepaalde norm. Deze verklaring kan helpen voor aanbestedingen die een bepaald certificaat eisen van de organisatie.

Wat is een nulmeting en wat is het nut hiervan?

Een nulmeting wordt ook wel een pre-audit genoemd. Door middel van een pre-audit weet de organisatie in hoeverre hij al voldoet aan een bepaalde norm. Een pre-audit is niet verplicht maar een organisatie die een pre-audit heeft afgerond ziet hier vaak voordelen in. Het voordeel van een pre-audit is dat er een soepele overgang is van de fase 1 naar de fase 2 in het audittraject waardoor de fase 1 uiteindelijk minder kosten met zich meebrengt. Een pre-audit kost gemiddeld één dag wat gelijk staat aan € 1.280 euro.