Uw stakeholder(s), zoals de gemeente of zorgverzekeraar, eisen een kwaliteitsmanagementsysteem voor de zorg zoals ISO 9001 of HKZ certificering? Maar u bent een kleine organisatie en heeft niet de tijd en mensen voor een uitgebreide certificering? De norm HKZ kleine organisaties is precies zoals het al zegt bedoelt voor kleine organisaties tot maximaal 10 fte.

HKZ kleine organisaties

Wilt u zich als kleine organisatie onderscheiden van de concurrenten? Met de HKZ certificering toont u als organisatie aan dat de zaken goed op orde zijn.  Men stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Medewerkers zijn goed opgeleid en gemotiveerd voor hun werk, waardoor fouten sneller ontdekt worden of nog beter, worden voorkomen. Met een certificaat kunt u zich positief onderscheiden in een markt waarin zich steeds meer nieuwe aanbieders aandienen.

Wat uniek is aan deze norm is dat er informatie over implementatie is opgenomen in deze norm. Waardoor u makkelijker de norm kan implementeren binnen uw organisatie.

Waarom een HKZ kleine organisaties certificering?

Als kleine organisatie is het best lastig om te voldoen aan de eisen van uw gemeente of van de zorgverzekeraars. Zij eisen vaak dat een zorgorganisatie een kwaliteitsmanagementsysteem heeft en dat dit positief beoordeeld wordt met een HKZ of ISO 9001 certificering, maar deze certificeringen zijn vaak erg uitgebreid en complex voor een kleine organisatie. Deze norm zorgt er voor dat ook uw organisatie kan voldoen aan de eisen van uw stakeholders.

Voor wie?

De benaming van de norm zegt het al. De HKZ certificering voor kleine organisatie is specifiek ontwikkelt voor kleine organisaties. Omdat het voor kleine organisaties lastig is om aan andere uitgebreide HKZ normen te voldoen is deze norm in het leven geroepen. De norm houdt dus specifiek rekening met de situatie van een kleine organisatie van maximaal 10 fte.

Komt uw organisatie in aanmerking voor HKZ kleine organisaties?

  • Maximaal 10 fte, hierin wordt het management meegeteld, maar ook tijdelijke personen, zzp’ers en vrijwilligers.
  • De organisatie heeft één vestiging en één management.
  • De organisatie is ingeschreven bij het kvk.
  • De organisatie levert zorg vanuit één discipline of één probleemoriëntatie.
  • Voor organisaties die willen voldoen aan de HKZ eisen, maar niet de tijd en mensen heeft voor een uitgebreide certificering.