Klanten stellen hoge eisen aan uw organisatie op het gebied van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van uw dienstverlening. Het is dan ook van belang dat uw producten/diensten structureel het kwaliteitsniveau bereiken dat u aan uw klanten belooft. Maar hoe stelt u als organisatie nu zeker dat dit het geval is? En hoe laat u aan klanten zien dat u hiervoor de juiste maatregelen getroffen hebt? Een ISO 9001 certificering is hiervoor het middel bij uitstek.

ISO 9001 norm

De ISO 9001 norm is dé wereldwijde standaard voor kwaliteitsmanagement. De basis hiervoor is de implementatie van een intern kwaliteitsmanagementsysteem. Hierin legt u o.a. vast wat uw doelstellingen zijn, hoe u de levering van uw producten/diensten plant, uitvoert en evalueert, welke middelen u hiervoor nodig heeft en hoe u risico’s op verstoring van de kwaliteit beperkt.
De implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem geeft aan de medewerkers binnen uw organisatie helderheid over o.a. doelen, processen en verantwoordelijkheden. Ook worden werkzaamheden efficiënter en effectiever uitgevoerd, waardoor (faal)kosten worden verlaagd. Indien u het systeem opzet conform de ISO 9001 norm en de werking ervan laat toetsen en certificeren door een onafhankelijke geaccrediteerde partij, dan toont u op een eenvoudige, transparante en wereldwijd aanvaarde manier aan uw klanten aan, dat u uw interne processen monitort, de kwaliteit van de output bewaakt en werkt aan continue verbetering. Klanten kunnen dan dus met een gerust hart zaken met u doen. ISO 9001 is niet voor niets een veel voorkomende eis bij aanbestedingen.

ISO 9001 certificering

Wij voeren graag voor u de audits uit die nodig zijn om een ISO 9001 certificaat te behalen. Omdat elk bedrijf uniek is, gaan wij graag met u in gesprek over uw uitgangspositie en inventariseren we welke stappen (wellicht) nog genomen moeten worden om klaar te zijn voor de certificering. Vervolgens maken wij een certificeringsvoorstel op maat voor u. De kosten voor een ISO 9001 certificering zijn van meerdere factoren afhankelijk, bijvoorbeeld de omvang van uw organisatie. Wat niet wil zeggen dat een ISO 9001 certificering alleen relevant is voor grote organisaties; ook voor eenmanszaken en MKB-ondernemingen is een certificering haalbaar en betaalbaar.

ISO 9001 Zorg

Uw zorginstelling wil of moet een kwaliteitssysteem implementeren, maar u weet door de wildgroei van kwaliteitssystemen niet welke nu het beste past bij uw organisatie? In onze Blog: Kwaliteitskeurmerken zorg: kiezen voor HKZ, ISO 9001 of NEN-EN 15224? leest u alles over de overeenkomsten en verschillen.

Brand Compliance voert voor diverse normen de audit uit die nodig is om certificering voor een bepaalde norm te behalen. Kijk op deze pagina voor een actueel overzicht van de normen waarvoor wij momenteel zijn geaccrediteerd.

STUUR MIJ EEN OFFERTE