Wilt u de continuïteit van uw dienstverlening en de reputatie van uw organisatie waarborgen? Met de ISO 22301 certificering zorgt u ervoor dat uw organisatie voorbereid is op onverwachte verstoringen en incidenten en dat u in dergelijke situaties snel en effectief kunt herstellen naar een normale bedrijfsvoering.

ISO 22301

Wat is ISO 22301?

De ISO 22301 is dé ISO standaard voor Business Continuity Management (BCM). De norm specificeert eisen voor het inrichten, onderhouden en continu verbeteren van een managementsysteem dat uw organisatie voorbereid op incidenten. De eisen in de norm zijn algemeen opgesteld en daarom binnen iedere organisatie toe te passen, ongeacht het type organisatie. Het stelt u in staat om een Business Continuity Management System (BCMS) te ontwikkelen dat op uw behoefte is afgestemd en voldoet aan de eisen van uw belanghebbenden.

Wat is de NIS-richtlijn?

De NIS-richtlijn is een Europees kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen die van algemeen belang zijn voor de openbare veiligheid. Voor België is deze richtlijn omgezet naar een NIS-wetgeving. De wet is bedoelt voor organisaties binnen kritieke sectoren zoals: drinkwater, energie en financiën. De wet schrijft voor dat organisaties de informatieveiligheid op orde hebben en dat dit continuïteit gewaarborgd is bij calamiteiten. Is uw organisatie een aanbieder van kritieke diensten? Of biedt u digitale diensten aan zoals cloud- en computerdiensten? Middels een ISO 27001 certificering kunt u aantonen dat de informatiebeveiliging binnen uw organisatie op orde is. Ook maakt u met een ISO 22301 certificering aantoonbaar dat de continuïteit gewaarborgd is.

Wat is een ISO 22301 certificering?

Met een certificering voor ISO 22301 toont u aan dat u door middel van een vastgesteld beleid de bedrijfscontinuïteit waarborgt. Wij voeren graag voor u de audits uit die nodig zijn om het ISO 22301 certificaat te behalen. Omdat elke organisatie uniek is, gaan wij graag met u in gesprek over uw uitgangspositie en inventariseren we welke stappen (wellicht) nog genomen moeten worden om uw organisatie klaar te stomen voor certificering. Vervolgens maken wij een certificeringsvoorstel op maat voor u.

Informatie aanvragen