Inkopers van zorg, zoals gemeenten en zorgverzekeraars, zijn steeds kritischer bij het inkopen van producten en diensten. Vragen uw cliënten om inzicht in de genomen maatregelen met betrekking tot cliëntveiligheid en kwaliteitszorg? Wilt u zich als zorginstelling positief onderscheiden in een markt waar zich steeds meer nieuwe aanbieders aandienen? Dat kan met een HKZ Zorg & Welzijn certificaat.

Wat is HKZ Zorg & Welzijn?

Biedt u meerdere disciplines van zorg aan of vindt u de huidige certificeringen te complex? HKZ heeft één volledige norm voor alle branches in zorg en welzijn. De norm Zorg & Welzijn bevat eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem. Hij is opgesteld in heldere taal en bevat actuele thema’s zoals regie van de cliënt en ruimte voor professionele vrijheid. Ook geeft hij meer vrijheid aan de zorgprofessionals en voldoet daarnaast aan de vraag om minder administratieve lasten, richtlijnen en protocollen. De norm is gebaseerd op het gedachtegoed van ISO 9001.

Waarom een HKZ Zorg & Welzijn certificaat?

Patiënten moeten ervan uit kunnen gaan dat zij in goede handen zijn als zij zorg nodig hebben. Daarnaast moeten gemeenten en verzekeraars erop kunnen vertrouwen dat de zorg die zij inkopen kwalitatief goed en doelmatig is. Een HKZ keurmerk helpt hierbij. Organisaties met dit keurmerk:

  • Werken volgens de afgesproken richtlijnen binnen de branche;
  • Zijn in staat om te leren van fouten en klachten en continu te verbeteren;
  • Gaan goed om met risico’s en leveren veilige zorg.

Meer weten over deze specifieke norm? Wij geven gratis kennissessies over de HKZ Zorg & Welzijn norm, zodat u kunt beoordelen of deze norm bij uw organisatie past.

Voor wie?

Een HKZ Zorg & Welzijn certificaat is van toepassing op zorgaanbieders die willen laten zien dat zij hun zorg op orde hebben. Dit met zo min mogelijk administratie, met aandacht voor de cliënt en met een vereenvoudigde certificering. Zo blijft er meer tijd over  voor uw zorgtaken. Biedt u meerdere disciplines van zorg aan? Dan kunt u gebruik maken van één HKZ Zorg & Welzijn certificaat. Verschillende specifieke HKZ certificaten zijn met de HKZ Zorg & Welzijn certificering overbodig.

Kwaliteitskeurmerken in de Zorg

Uw zorginstelling wil of moet een kwaliteitssysteem implementeren, maar u weet door de wildgroei van kwaliteitssystemen niet welke nu het beste past bij uw organisatie? In onze Blog: Kwaliteitskeurmerken zorg: kiezen voor HKZ, ISO 9001 of NEN-EN 15224? verteld onze collega Renée Gruijters u alles over de overeenkomsten en verschillen.

Stuur mij een offerte

Wilt u meer informatie of een afspraak?

Direct aanvragen

+31 (0)73 – 782 01 56

Brand Compliance nieuwsbrief
Stacy Bakker
Stacy Bakker
Sales Executive

Inschrijfformulier kennissessie HKZ Zorg & Welzijn

  • Wilt u de namen van de deelnemers invullen onderaan het formulier in het opmerkingen veld?