Als toegewijde professional in de gezondheidszorg, weet u als geen ander hoe cruciaal informatiebeveiliging is. In het digitale tijdperk is het beheren van medische gegevens niet langer een keuze, maar een absolute noodzaak. Hier komt NEN 7510-certificering in beeld.

NEN 7510 heeft als doel om persoonlijke gezondheidsinformatie te beveiligen bij zorginstellingen (en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie). Het biedt een normatief raamwerk voor informatiebeveiliging, waardoor zorginstellingen de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie kunnen waarborgen. Dit bevordert vertrouwen in de zorgsector.

Ziekenhuizen

NEN 7510-certificeringZiekenhuizen verwerken gevoelige gegevens, zoals medische dossiers en persoonlijke informatie van patiënten. Het beschermen van deze gegevens is essentieel om de privacy en veiligheid van de patiënt te waarborgen, en om te voldoen aan wettelijke eisen. Het implementeren van NEN 7510 helpt een ziekenhuis om onderdelen uit deze wet- en regelgeving na te leven.

Het implementeren van NEN 7510 helpt ook om risico’s en bedreigingen voor systemen en gegevens te identificeren en beheren. Dit vermindert operationele onderbrekingen, wat van groot belang is voor ziekenhuizen die 24/7 patiëntenzorg bieden.

Wat levert NEN 7510-certificering op?

Hieronder leest u welke positieve bijdragen een NEN 7510-certificering met zich meebrengt.

Bescherm patiëntgegevens

Patiëntgegevens zijn kostbaar en moeten met de uiterste zorg worden behandeld. Met een NEN 7510-certificering waarborgt u de vertrouwelijkheid, integriteit, en beschikbaarheid van deze gegevens. Uw patiënten vertrouwen op u voor hun welzijn; door middel van certificering weten ze dat hun gegevens in veilige handen zijn.

Voorkom datalekken

Datalekken kunnen desastreuze gevolgen hebben voor zowel ziekenhuis als patiënten. NEN 7510-certificering helpt om proactieve maatregelen te nemen om datalekken te voorkomen.

Versterk uw imago

Een gecertificeerd ziekenhuis straalt vertrouwen uit. Patiënten zullen zich comfortabeler voelen bij uw instelling, wetende dat hun gegevens veilig zijn. Het versterken van uw imago is essentieel in een competitieve gezondheidszorgmarkt.

Verhoog de efficiëntie

NEN 7510-certificering betekent niet alleen gegevensbeveiliging, maar ook efficiëntie. Processen worden gestroomlijnd, wat resulteert in tijdsbesparing en kostenreductie. Hiermee wordt bereikt dat uw ziekenhuis soepel draait. Een win-win situatie.

Minimaliseer risico’s

Risico’s zijn er altijd, maar met NEN 7510-certificering kunt u ze tot een minimum beperken. Voorkom reputatieschade, juridische geschillen en financiële verliezen door proactief te handelen.

Houd gegevens toegankelijk

Toegankelijkheid is net zo belangrijk als beveiliging. Met NEN 7510 zorgt u ervoor dat geautoriseerde personen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste informatie. Vergroot zo de effectiviteit van uw zorgverlening.

Toekomstbestendig 

De digitale wereld blijft groeien en veranderen. Met NEN 7510 bent u klaar voor de toekomst. Anticipeer op nieuwe uitdagingen en blijf relevant in een steeds digitaler wordende gezondheidszorgsector.

Bepaal uw succes

NEN 7510-certificering is de sleutel tot een veiligere, efficiëntere, en meer succesvolle toekomst. Brand Compliance kan certificeringen voor NEN 7510 cluster Z (zorginstellingen) onder accreditatie uitvoeren. Het succes van uw ziekenhuis ligt in uw handen, onderneem vandaag nog actie!