cyberveiligheid bc verkleind

De Vlaamse Regering wil bedrijven en organisaties ondersteunen om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. De digitalisering van de economie en samenleving zorgen ervoor dat bedrijven een groter risico lopen om gehackt te worden. In dit artikel leggen we uit welke steun er binnen de kmo-portefeuille extra gesubsidieerd wordt en waarom het met name voor dienstverleners in cybersecurity interessant is om een KMO-portefeuille registratie te verkrijgen.

Financiële steun om in cybersecurity te investeren

Organisaties kunnen via de kmo-portefeuille meer steun krijgen bij het investeren in cybersecurity. De Vlaamse Regering maakt het mogelijk dat er vanuit de kmo-portefeuille extra financiële steun wordt geboden voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van de onderneming verbeteren. Ook als deze diensten gericht zijn op een betere cyberveiligheid. De percentages steun zijn verhoogd, terwijl het maximale subsidiebedrag voor alle diensten gelijk blijft: € 7.500,- per jaar.

  • Kleine ondernemingen: van 30% naar 45% steun;
  • Middelgrote ondernemingen: van 20% naar 35% steun.

Een toename van cybercriminaliteit

Het is voor velen geen verrassing, maar cybercriminaliteit is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Daarbij volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in een snel tempo op, waardoor de mate van cyberveiligheid ook steeds complexer en veeleisender wordt. In de praktijk zijn er steeds meer bedrijven die ten prooi vallen aan cybercriminelen waarbij er een grote geldsom geëist wordt om hun data opnieuw veilig te stellen.

Investeren in preventie is dan ook een belangrijk aspect van een goede cyberveiligheid. Juist ook om op een veilige en professionele manier om te gaan met de data en privacy van het bedrijf, klanten en medewerkers. Het is het doel van het VLAIO om de drempel voor organisaties te verlagen en zij beter in staat zijn om hun cybersecurity op het benodigde niveau te krijgen.

KMO-portefeuille: interessant voor dienstverleners in cybersecurity!

Biedt uw organisatie diensten aan op het gebied van cybersecurity? Dan is het zeer interessant om gebruik te maken van de KMO-portefeuille. De Vlaamse overheid biedt financiële steun wanneer bedrijven gebruikmaken van een dienstverlener in cybersecurity met een KMO-portefeuille registratie.

Benieuwd hoe u een KMO-portefeuille dienstverlener wordt? Brand Compliance verzorgt de audit die doorlopen moet worden om officieel geregistreerd te worden. Lees hier meer over dit proces.