Run verwacht op certificering vernieuwde zorgnorm NEN7510:2017

‘s-Hertogenbosch, 4 juni 2018 – Het Utrechtse softwarebedrijf Eljakim Information Technology is als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd volgens de NEN 7510:2017. Deze norm biedt onder andere maatregelen die moeten worden getroffen op het gebied van informatiebeveiliging. Hij is bedoeld voor Nederlandse zorginstellingen en hun toeleveranciers. Brand Compliance uit ’s-Hertogenbosch voerde de toetsing bij Eljakim Information Technology uit en mocht het eerste certificaat overhandigen.  

Informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorg

“Privacy en informatiebeveiliging zijn hot topics in de zorg”, zegt Christian Oudenbroek, Directeur van Brand Compliance. “Zorginstellingen komen met veel privacygevoelige informatie in aanraking, zoals patiëntgegevens en het is natuurlijk belangrijk dat deze gevoelige informatie niet uitlekt.” Eind vorig jaar is de vernieuwde norm NEN 7510 gepubliceerd welke betrekking heeft op informatiebeveiliging in de zorgsector. “Wij zijn verheugd dat we Eljakim Information Technology als eerste bedrijf officieel hebben gecertificeerd. De verwachting is dat op korte termijn veel bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Behalve softwareleveranciers in de zorg is er ook veel animo onder andere organisaties, zoals dienstverleners die met (gevoelige) patiëntgegevens werken, verpleeghuizen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten en GGZ-instellingen.” Aldus Christian Oudenbroek.

Eerste certificering vernieuwde norm

Softwarebedrijf Eljakim IT ontwikkelt sinds 1996 software voor de overheid en non-profitorganisaties in onderwijs, zorg en welzijn. “Veel van onze projecten hebben een maatschappelijke betekenis. We zoeken creatieve oplossingen voor technische uitdagingen”, zegt Directeur Eljakim Schrijvers. “We zijn er trots op om als eerste bedrijf volgens deze vernieuwde norm te zijn gecertificeerd. Dat past in ons streven om een betrouwbare IT-partner te zijn voor onze klanten. Het is bovendien een erkenning dat ons managementsysteem zorgt voor een duurzame aanpak en borging van informatiebeveiliging.”

Over Auditbureau Brand Compliance

Brand Compliance maakt sinds 2004 de betrouwbaarheid van organisaties zichtbaar. Hierdoor is meteen transparant voor klanten en leveranciers met wie ze te maken hebben zodat ze met een gerust hart zaken kunnen doen. Met een enthousiast team van audit experts geven zij inzicht of organisaties voldoen aan de opgelegde normen. Dat doen zij met een frisse, vlotte en persoonlijke aanpak. Brand Compliance werkt met trots voor gerenommeerde merken als Peugeot en Mercedes-Benz, maar ook voor lokale zorgorganisaties en softwareleveranciers.

Meer weten over informatiebeveiliging certificeringen?

Heeft u vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.