Laptop met Analytics

Nieuws: Nieuw financieringsmodel HKZ

HKZ heeft een nieuw financieringsmodel opgesteld, waarmee certificatie eenvoudiger en goedkoper wordt. Het financieringsmodel is met name interessant voor organisaties die te maken hebben met meerdere HKZ-normen of uit kostenoverwegingen HKZ eerder hebben laten varen.

HKZ ziet dat organisaties steeds meer moeite hebben om hun activiteiten binnen het kader van één sectorspecifieke HKZ-norm te laten beoordelen. HKZ heeft hier al eerder op ingespeeld met het aanbieden van de HKZ-norm voor kleine organisaties, die zich niet beperkt tot één specifieke sector, maar zorg en welzijn breed is. Vanaf 15 mei 2017 gaat HKZ haar financieringsmodel veranderen. Het is daarmee, voor organisaties die een breed scala aan diensten aanbieden, aantrekkelijker (weer) voor HKZ te kiezen. Hiermee komt HKZ tegemoet aan de wensen van veel organisaties die te maken hebben met de ontschotting.

Met dit nieuwe financieringsmodel maakt het kostentechnisch niet uit of een organisatie kiest voor certificering tegen meerdere HKZ-normen, NEN-EN 15224 (ISO 9001 voor de Zorg) of ISO 9001. De kosten voor certificering zijn gelijk, waardoor de inhoud doorslaggevend kan zijn. Klik hier voor meer informatie.